sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Hedelmäsalaatti

Olen ehkä ennenkin maininnut, että meillä on jouluna aina jälkkäriksi hedelmäsalaatti. Vaikka joskus olen tehnyt jotain muutakin, niin hedelmäsalaatti on ja pysyy. Mielestäni on ollut joka vuosi. Tänään sitten tuli mieleen, että onko se ihan yleinen joulun jälkkäri vai vain meidän perheen oma juttu? Raskaiden jouluruokien jälkeen, ei yleensä kovin täyteläinen jälkiruokakaan oikein tee kauppaansa, mutta hedelmäsalaattia kyllä jaksaa ottaa. Koska pitäähän sitä jotain saada, kun on joulu ja saa syödä yölläkin ;) Tänään satsumia kuoriessani tuli niin jouluinen fiilis, että kuuntelinpa "pari" joululauluakin. 

Satsumien sesonki on alkanut

Hedelmäsalaattia
 Ootkos sinä kuunnellut jo joululauluja?

-tiina-

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

tiistai 25. lokakuuta 2016

Kirjastossakin jo jouluillaan

Kummasti ne vaan nuo joulusatukirjat tarttui mukaan, kun ne oli siihen tyrkylle laitettu. Onneksi poika on kuitenkin vielä sen verran pieni, että vaikka äiti aloittaa jo jouluilemisen niin hänelläkään ei odottaminen käy liian pitkäksi, kun aikakäsitteet ja oikeastaan joulukin on vielä vähän hakusessa, että mitä ne oikein tarkoittaa. Kun onhan tässä kuitenkin vielä pari kuukautta h-hetkeen.
Lastenosastolta

Ja äitillekin löytyi jotain, näitä en ole meidän kirjastossa ennen nähnytkään!

-tiina-

lauantai 22. lokakuuta 2016

Pienet pikkujoulut

Meillä oli tuossa männä viikkona Rukalta mökki vuokralla viikon ajan, koska miksipä lähteä merta edemmäs kalaan. Ja pääsipähän myös työssä käyvät siskoni perheineen siellä oleilemaan, kun "loma"kohde on lähellä. Vietettiin siellä sitten pikkuisia pikkujouluja, eli leivottiin torttuja ja pipareita ekaa kertaa tälle syksylle. Lämmikkeeksi glögiä ja illalla katottiin vielä Joulutarina. 
Pappa (siis minun isä, jota on alkanut lasten myötä sanoa papaksi itsekin) pääsi mukaan leipomispuuhiin
Poika oli innokas painelemaan pipareita. 

Ja tyttö osallistui maistelemalla muotteja,

Hyvää oli glögi niin piparin...

...kuin tortunkin kera

 Aina ei tosiaan tarvi lähteä kauas, vaikka kyllä rantaloma etelässäkin kelpaisi!

PS. Tänään satoi ensilumi! Ensin tuli räntää ja sade loppui juuri kun pojan kanssa oltiin saatu ulkovaatteet päälle, mutta myöhemmin tuli ihan lunta. Ei sitä maahan jäänyt yhtään, mutta satoi kuitenkin.

-tiina-

tiistai 4. lokakuuta 2016

Iltafiilistelyjä






Kun ilma painui jo aikaisin illalla pakkasen puolelle ja näin tän vuoden ekan kunnon tähtitaivaan, teki mieli vähän fiilistellä. Laittelin kynttilät palamaan ja join lähikaupasta löytämääni viime vuodenlta jäänyttä glögiä. Piti pari kauppaa eka kiertää, mutta onneksi sitten purkki jo löytyi. Kohtahan ne tulee kaikki ihanat joulujutut jo kauppoihin. Olen tässä vietellyt kuukauden päivät karkkilakkoa, eikä oo tehny tiukkaakaan, mutta katotaanpa sitten kun konvehdit saapuvat... No, joulukuussa saa herkutella ja sehän on jo ihan kohta! 

Ihana viettää vielä joulu kotona, ilman työpaineita ja nyt pitää nauttia näistä hetkistä kunnolla, koska seuraava kerta saattaa olla sitten eläkkeellä! Vietän siis taas jouluna kesälomaa niinkuin toissavuonnakin, kun poika oli pieni. 

Jokos siellä on glögikausi avattu? 

-tiina-