sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Lumiukko

Kun se lumentulo alkoi, niin se ei nyt sitten lopukkaan  ihan heti... Mutta saatiinpahan kuvattua tän vuoden joulukorttikuva lumiukon kanssa.

Mies siis rakensi tuohon lumiukon viereen vielä pojalle sopivan penkin (tuon "toteemipaalun" lisäksi). Lapsi siihen istumaan ja "hymyä! " :) kiva kuva tuli korttiin, vaikkakin lumiukko ehti hieman kallistua taaksepäin. 

-tiina-

maanantai 9. marraskuuta 2015

Tuliaisia Rovaniemeltä

Enpä paljoa mitään Rovaniemen reissulta ostanut, mutta vihdoin minulla on oikea lahjasäkki  ja neljä uutta palloa kuuseen. 



Meillä on jo entuudestaan punaisia palloja, niin jos valkoisia vielä hommais niin tulis varmaan ihan kiva kuusi :)

Koska ulos on vihdoin ja viimein tullut kunnon talvi on tänään suunnitelmissa viritellä ulos valot. 

Mies pääsi heti kotiuduttuamme kolahommiin, onneksi hänellä oli uudet lämpimät työkinttaat, jotka sai isänpäivälahjaksi

Tänä aamuna näytti tältä

-tiina-

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

pienet piparitalkoot

Askartelu ei ollut meidän pojan juttu vielä, mutta piparinteosta innostui. Ehkä siksi, koska taikinaa sai vähän maistella. 
Valmiitkin piparit maistui niin, että niistä ei ehditty ottaa kuvaa. 

Nyt ollaan reissussa Rovaniemellä.  Käytiin tervehtimässä joulupukkia. Siellähän se vielä ihan rauhassa istuskeli, ei vielä kiire painanut, mutta muutaman viikon päästä asiat voi jo olla toisin :) 

-tiina-

maanantai 2. marraskuuta 2015

pyhäinpäivä

Vietettiin pyhäinpäivää ihan kotosalla. Heräsin aamulla ensimmäisenä ja ehdin hyvin keittää riisipuurot ennen kuin talon miesväki heräili. 
Olipa kyllä mukava puuhailla välillä ihan yksin keittiössä kynttilän valossa ja hiljaisuudessa
Onko kukaan muuten kokeillut tuota pöydällä, mustassa peltiastiassa olevaa luomukanelia? Voin suositella, oli pehmeämmän makuista kuin normaali. Ostinkin tuotteen ihan sillä perusteella, kun purkissa luki, että se maistuu feminiiniselle, enkä tiennyt miltä sellainen maistuu ;)

Silloin ulkona oli vielä lunta. Seuraavana aamuna kaikki oli sulanut taas pois :(


Pikkuhiljaa joulukoristeita laitetaan esille. 

Päivällistä tehtiin sitten pojan kanssa ja kuunneltiin samalla joululauluja! Eikä mieskään musiikkia sammuttaut, kun tuli kotiin. Jostain syystä uunilohi ja -juurekset maistui ihan jouluruoalta, kun samalla kuunteli tonttua ;) Hämärän laskeuduttua käytiin vielä ihastelemassa kynttilämerta parilla hautausmaalla ja vietiin minun mummille ja kummisdälle omat kynttilät. Vaikka mittari oli pari astetta plussan puolella, oli tosi kylmä ja kauaa ei ulkona viihdytty. 

Jouluun on enää alle kaksi kuukautta. Poika (lue minä) kirjoitin jo joulupukille kirjeen ja isänpäiväviikonloppuna ollaan menossa käymään Rovaniemellä ja jospa sillä reissulla nähtäisiin itse pukkikin. Toivottavasti siltä reissulta löytyy jotain pukinkonttiin, koska lahja-asiat on nyt ihan retuperällä! Vasta kaksi juttua odottaa paketointia.

-tiina-