maanantai 31. joulukuuta 2012

piparitalonpurkajaiset


Kutsuin naapurinpoijat meille piparitalonpurkajaisiin. Viisi meitä oli syöjää ja vieläkin on talosta puolet jäljellä. Huomenna alkaa herkkulakko, joten talo taitaa tänäki vuonna jäädä syömättä kokonaan.

Ois aika hyvästellä vanha vuosi ja toivottaa tilalle uusi! Koiran kanssa vietetään uusi vuosi ihan rauhassa kotona, karvaturrimme on hieman paukkuarka. Radiota kuunnellaan ja toistaiseksi menee oikein hyvin :)

Hyvää uutta vuotta 2013 kaikille!

-tiina-

perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulun aikaa 2012

Tänä vuonna joulun fiilis pääsi valtaamaan mieleni paremmin kuin parina aikaisempana vuonna, mikä johtuu varmasti osaltaan siitä, että aatto oli vapaapäivä. Olimme vanhempieni luona ja siellä oli myös siskoni perheineen sekä aattona kävivät myös tätini ja serkkuni miehineen. 
Kummipoikani oli päässyt koristelemaan joulukuusen jo aattoa edeltävänä viikonloppuna ja se oli hieno tänäkin vuonna. Samat koristeet pääsivät oksille kuin niin monena vuonna aiemminkin.
 Uni loppui jo puoli 5 kummipojan yskänpuuskiin ja nousin sängystä puoli 6 maissa. Äiti oli jo hereillä, koska toinen siskonpoika oli herännyt jo neljän maissa. Mahtoi vähän jännittää tuleva päivä. Riisipuuro naamariin ja takaisin nukkumaan! Yhdeksän maissa nousin päikkäreiltä ja lähdettiin koiran kanssa ulkoilemaan.
 Taivas oli pilvetön ja pakkasta lähemmäs 25 astetta, mutta sehän ei menoa haittaa. Ulkoiltiin tunteroinen ja palattiin sisälle katsomaan lumiukkoa telkkarista.

Sen jälkeen alettiinkin jo ruoan laittoon. Täti ja serkut miehineen tulivat niihin aikoihin ja pääsivätkin ensimmäisinä syömään. Tarjolla oli kinkkua, hirvenpaistia, itse tehtyjä ja kaupasta ostetuita laatikoita: porkkana, lanttu, peruna ja maksa, savujuustovihersalaattia, itse tehtyä italiansalaattia, mätiä, graavilohta, savustettua lohta, perunamuusia, leipää... Juomaksi viiniä, kotikaljaa, maitoa, piimää, vettä... Olin niin fiiliksissä, että en saanut otettua ruokapöydästä kuvaakaan :)

Iskän juuri jouluksi saunomiskuntoon valmistunut pihasauna lämpesi koko päivän ja ensimmäiset lähtivät ruokailun jälkeen saunomaan. Samalla keitettiin myös kahvit ja kukin kahvitteli kun ehti. Kahvipöydässä oli glögijuustokakkua, karpalojuustokakkua, torttua, keksejä...

Lasten käytyä saunomassa saapui meille se ihan oikea pukki!

 Koiralle tosin oli tonttu jättänyt paketin jo aiemmin uunin päälle ja hän pääsi avaamaan pakettiaan ensimmäisenä. Eli pois jaloista pukin ajaksi :)
 Kaikki olivat olleet tosi kilttejä ja pukki oli antelias. Kaikkia ihania juttuja sain minäkin. Lemppareita tänä vuonna iskän maalaama taulu sekä miehen antama kaulakoru <3
Illalla kynttilät paloivat ulkona pakkasessa, lapset väsyivät ja menivät nukkumaan, rauha hiipi sydämiin. Pelattiin aikuisten kesken isännät vastaan emännät -peliä niin pitkään että miehetkin voittivat ;)

Juuri tällainen on se unelmien joulu ja tänä vuonna se toteutui. Toivottavasti myös kaikilla muilla on ollut mukava joulu :)

-tiina-

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

tunnustus

 

1. Kiitä lähettänyttä bloggaria
2. Jaa tunnustus kahdeksalle muulle bloggarille. 

3. Ilmoita heille haastavasi heidät mukaan 
4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi: 

 1. Kiitos Mimura Jouluisia hetkiä -blogista!
2.  Olen taaskin ihan tylsä enkä jaa tätä kellekään erityiselle, mutta toivon että ne jotka täällä käyvät ja blogiani lukevat ottaisivat tämän täältä mukaan :)

Ja sitten 8 satunnaista asiaa itsestäni:

1. Tykkään talvesta aina uuteen vuoteen asti, sen jälkeen voisi alkaa kesä
2. Olen melko laiska siivoamaan ja myös tänä - niinkuin viimevuonnakin uudenvuodenlupaukseni on, että pyrin viemään käyttämäni tavarat takaisin omille paikoilleen...
3. Keskittymiskykyni on melko heikko, niinpä elokuvat jäävät yleensä kesken kun pitää lähteä tekemään jotain muuta. Sitten onkin hyvä joskus kattoa leffaa ja huomata jossain vaiheessa, että hei! minähän olen kattonut tästä joskus alun, mutta en loppuun asti.
4. Haaveilen omasta omakotitalosta ja siksi laitankin aina suurimman osan palkasta säästöön ja elän kituuttaen :D
5. Olen eläinrakas ja tahtoisin pelastaa kaikki kotia vailla olevat eläimet, nyt olen pelastanut vasta yhden koiran <3
6. Tykkään liian paljon kaikesta makeasta. Ehkä siitä myös johtuu se, että osaan leipoa, mutta en tehdä ruokaa.
7. Tykkään ajaa autolla, varsinkin pitkää matkaa ja laulaa samalla
8. Asun ison laskettelukeskuksen vieressä enkä ole käynyt rinteessä ainakaan 7 vuoteen. 

Huh, olipa vaikea keksiä :)

-tiina-

Jälkkärimietteitä

Joulun jälkiruoka on vieläkin vähän mietinnässä. Tulisiko meille tänä vuonna ensimmäistä kertaa jouluhalko? Näytti melko herkulliselta, kun näitä huomenta suomessa tehtiin

kuva täältä


Eilen söin töissä kahvitauolla juustokakun jossa oli pipareista tehty pohja. Oli ihan tosi hyvää! Joko tuollainen glögikakku tai sitten haluttaisi kokeilla sitä karpalo-tuorejuustoa (mainonnan uhri olen)

Glögi-juustokakku
kuva täältä


 Ja tämä kyllä kiehtoisi myös.

Rahkaunelmakakku
täältä


Joku raikas voisi olla myös kiva, kun kuitenkin syö itsensä ihan ähkyyn
Karpalojäädyke
täältä


Pitäis alkaa päättämään, en todellakaan halua kauppaan jonottamaan sitten lauantaina tai sunnuntaina! Puhumattakaan aatosta.

Joko teillä on jälkkärit ja muutkin joulun ruoat mietitty?

-tiina-


perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulu lähestyy!

Mistä tietää, että joulu on jo ihan nurkan takana?
Siitä tietty, että huomenna forecan sivuilla 10 päivän sääennusteessa näkyy jo jouluaaton sää ;)

-tiina-

torstai 13. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo

Talon osat leikkuussa
Uunista suoraan pihalle jäähtymään!

Valmis talo! Ja on muuten vieläkin pystyssä :)
Eihän siitä tänäkään vuonna kaikkeista kaunein tullut, mutta ehkä se on sitten meidän näkönen :D Kaikki nojailee seiniin, kun ei jaksettu enää sulatetulla sokerilla ukkeleita ja kuusia kiinnittää niin eihän ne tomusokerilitkulla (kaupan) sitten pysyneet.
-tiina-

Kuusenkoristeita

Tein siskoille joululahjaksi kuusenkoristeita suolataikinasta
Tänä vuonna meille ei tule kuusta, koska olemme aaton muualla. Kiinanruusu saa toimittaa kuusen virkaa
Eri valotuksella kimalteetkin näkyy


Suolataikina
(ohje kirjasta kaarnasydän ja sammalkranssi)

3 dl jauhoja
1 dl suolaa
1,5 dl vettä

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää vesi joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. 
Anna taikinan tekeytyä muutama tunti ja ota siitä haluamiasi kuvioita.
Paista 100 asteessa kunnes ovat kuivuneet kokonaan. 
Kuivumiseen saattaa kulua useampi tunti kuvioiden paksuuden mukaan.
Maalaa jäähdyttyä.

Itse maalasin ja sitten laitoin märän maalin päälle glitteriä. Helppoja ja minusta ainkin sieviä - toivottavasti saajatkin tykkäävät.

Nyt meillä on piparitalon osat kuivumassa koristelujen jälkeen. Saa nähdä saahaanko aikaan pystyssä pysyvä mökki!

-tiina-

torstai 6. joulukuuta 2012

Kynttilä syttyi

 Kun kämppä on puhdas niin sytytin itsenäisyyspäiväkynttilän. Meillä on vain yksi, eikä sitä saa ikkunalle, kun ei ole ikkunalautoja. Niin samapa se oli sytyttääkin vähän ajoissa. Eikös ne kuudeksi pitäisi pistää palamaan?
Ja tässä mun tän vuotinen lempparijoulukortti, saajansa näköinen toivottavasti :) Kortithan pitää tehdä tietty sopimaan vastaanottajansa sisustukseen ;)

-tiina-

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä ja kaupat kiinni - vapaapäivä. Nakkasin kaikki matot ja viltit, peitot ja tyynyt pihalle pakkaseen. Vaikkakaan nyt mittari ei näyttänyt kuin -20, alkuviikosta oli -29... Mutta eiköhän ne pöpöt tuolla kuole silti ;)
Viimeisetkin jouluvalot ovat löytäneet paikkansa perinteisesti peilin ympäriltä.

Jouluverhotkin laitoin, vaikka tilasin kyllä jo uudetkin. Katsotaan nyt ehtiikö ne tulla jouluksi kun toimitusaijaksi pompsahti noin 2 viikkoa, kun ensin piti olla 6-7 päivää. Onneksi ne ei ole niin jouluiset vaan voi pitää koko talven sitten.

Nyt kaadan lattialle vähän jotain piparimaustetta ja alan imuroimaan!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
-tiina-

maanantai 3. joulukuuta 2012

1. adventin puuhat

 Aamulla askartelin adventtikynttelikkökakkuvuoan valmiiksi, tänä vuonna meillä ei ole numeroita, koska viimevuotiset rautalankanumerot olivat tämänvuotisiin kynttilöihin liian isoja.
 Lunta oli tullut yön aikana varmaan 10-15 senttiä taas lisää ja käytiin koiran kanssa pitkällä aamulenkillä. Joki oli tästä kohdasta vielä sula, mutta parisadanmetrin päässä jo jäässä.
Iltapäivästä askartelin vielä joulukortteja - äiti halusi niitä ostaa. Noin 20 kpl lähti sinne, katsotaan montako saan takaisin, että voin itsekin lähettää muutaman kortin :)
Illalla kävin vielä pelaamassa lentopalloa, joten kaikenkaikkiaan oikein onnistunut ensimmäinen adventti!