torstai 1. marraskuuta 2012

Rommi-rusinamuffinit

Kaupasta löytyi Valion maustettu rahka rommi-rusina -50%, niin päätimpäs ostaa ja kokeilin ohjetta mikä löytyi sieltä purkista. Laitetaanpas se tänne, koska eipäs muffinit tietenkään syömättä jääneet ;)

Rommi-rusinamuffinit

1 muna
1½ dl sokeria
1 prk rommi-rusinarahkaa
1 dl juoksevaa margariinia (ite sulatin voita)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

12 kpl amerikanmuffinivuokaa (itellä oli 4 kpl jäljellä, eli loput sit normaaleihin muffinivuokiin :)

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää rahka-voiseos. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 min.

Ohjeessa oli vielä, että oisi voinut jokaisen muffinin päälle laittaa puolikkaan säilykekirsikan ennen uuniin laittoa. Ja täyttää muffinit toisella purkillisella rommi-rusinarahkaa, mutta minulla ei ollu kirsikoita eikä toista purkkia rahkaa, niin jätin välistä.  Ihan hyviä olivat, vaikkakin  minusta maistui jostain syystä vähän omenalle? 

Tänään kolahti postilaatikkoon Kotivinkin jouluherkut-lehti jota tästä lähdenkin lueskelemaan viltin alle. 

Ps. joulusiivous on perinteisesti aloitettu kaapeista, vaikken tänäkään jouluna meinaa siellä hirveästi viihtyä, mutta milloinkas minä ne muulloin siivoisin kuin jouluksi? Onhan se sentään vuoden tärkein juhla.

-tiina-

1 kommentti:

  1. Sama täällä, komerot ja kaapit täytyy siivota edes kerran vuodessa, miksei sitten jouluksi. Vaikkei siellä kaapissa joulua vietäkään. :) Ja nam noita muffinsseja!

    VastaaPoista